23. elokuuta 2013

Freitag

Muista päivistä poikkeamatta tämäkin päivä oli taas kiireinen. Tänään ei ollut tehtävänä kuin 1.talli, mutta kyllä siinäkin on touhuamista. Ensin hevosille puhtaat oljet karsinoihin, sitten neljän karsinan putsaaminen ja lattian lakaiseminen. Sitten hevosia tarhaan ja takaisin sisälle, hevosten kuntoon laittamista ja purkamista, paikkojen ja varusteiden siistimistä ja paljon muuta! Meidän oli tarkoitus lähteä klo.16 aikoihin kisoihin Vechtaan, mutta koska lastattavana ollut hevonen päätti toisin, emme olisi kerenneet kilpailupaikalle ajoissa, joten olisi ollut turhaa lähteä. Huomenna ja sunnuntaina olemme kuitenkin menossa, onneksi eri hevosilla, niin päästäänkin paikan päälle:D

Tänään ratsastin taas sillä upealla 4-vuotiaalla orilla, Dioptas:lla! Tosin tänään nuori herra päätti näyttää, miksei sillä ratsasta muut kuin Tanya.. Alkuun sujui hyvin, mutta sitten nostin oikean laukan ja seuraavaksi huomasinkin olevani yläilmoissa, kun hevonen hyppi kaikilla neljällä jalalla ilmaan ja yritti ravistella minua kyydistä. Onneksi olimme maneesissa, niin sain pysäytettyä seinää kohti:D Loppu ajan tein ravityöskentelyä ja sitten Tanya ratsasti vielä läpi. Kuulemma ennen Tanyalle tuloa se oli laittanut kaikki ratsastajat sairaalaan ja täälläkään sen omistaja tai oikein kukaan muukaan ei sillä voi ratsastaa, koska se yrittää tiputtaa kyydistä.. Mutta koska kuulemma eilen se kulki kanssani hyvin, yritämme joku päivä uudestaan.

Toisena hevosena tänään oli Little, pieni (täällä pieni, koska muut ovat niin isoja:D) musta ruuna. Se on vielä vaiheessa, edellisessä paikassa se oli ratsastettu väärin ja sitä täytyy vielä opettaa menemään tasaisemmin tuntumalla, koska nyt kuulemma helposti heittelee päätä ylös,alas ja sivulle. Little oli todella herkkä ja kevyt ratsastaa, enemmän sellainen hevonen joihin olen tottunut, koska Admini on niin kevyt. Tein alkuun ravissa taivutteluja ja sitten laukassa siirtymisiä koottulaukka-keskilaukka. Ja kuulemma hyvältä näytti:)

Ensi viikolla pääsen kokeilemaan taas uusia hevosia ja odotankin muutamaa innolla! On kyllä huippua, miten paljon oppii, kun on hienoja ja osaavia hevosia. On myös hassua, miten olen saanut täällä niin paljon kehuja ratsastuksestani.. Suomessa esimerkiksi kilpailuissa tunsin aina itseni paljon huonommaksi kuin muut, mutta Tanya on kehunut paljon ratsastustani, hassua! Tulee kyllä hyvä mieli, kun saa kehuja noinkin taitavalta ratsastajalta:) Ja oli myös mukavaa kuulla, että ratsastan kauniisti, koska se on minulle todella tärkeä asia! Toisaalta odotan innolla, että pääsisin Suomeen kokeilemaan kaikkea jo oppimaani ja kertomaan niitä eteenpäin oppilaille, mutta toisaalta haluan oppia täällä koko ajan lisää..

Lopuksi pari kuvaa, jotka nappasin pyörämatkalla tallille. Hauskaa viikonloppua kaikille:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti