18. elokuuta 2013

In Germany

Saavuin siis keskiviikkona tänne Saksaan ja nyt on ensimmäiset 4 päivää täällä vietetty. Olen ollut viimeeksi lentokoneessa 6-vuotiaana, joten jännitys oli suuri, kun matkaan oli lähdettävä vielä yksin.. Lento sujui hyvin, vaikkakin laskeutuessa sain valtavan päänsäryn, joka jatkui koko illan. Lensin Düsseldorffiin, josta matka jatkui n.2,5 tunnin ajomatkalla kohti Vechtaa.

Oli todella outoa olla keskellä tuntemattomia ihmisiä ja käyttää vierastakieltä, vielä kun oma puhelinkaan ei toiminut, joten en voinut ottaa yhteyttä Suomeen. Onneksi työnantajani tarjoutui lainaamaan puhelinta, joten pystyin soittamaan kotiin, että olen päässyt perille! Asunnossa meitä asuu neljä henkilöä, Tanya (työnantaja) ja kaksi muuta groomia. Tosin toinen groomeista on täällä vain kuukauden.

Torstaina pääsin tallille, koska keskiviikko iltana olin niin myöhään perillä, ettei silloin enää menty tallille. Kaikki oli (ja on edelleen) uutta ja ihmeellistä, tuntee itsensä ihan aloittelijaksi, kun kaikki pitää kysyä ja varmistella, mutta se taitaa olla ihan yleinen tunne aina uudessa paikassa. Hevoset ovat todella hienoja ja hyväkäytöksisiä ja puitteet upeat! Torstai iltana kävimme katsomassa Stoppelmarkt:ssa paraatin, tutustuimme alueeseen ja söimme illallista. Perjantaina pääsin ratsastamaan ja hevonen, Max, oli kyllä aivan mahtava! Tanya piti tunnin ja oli todella antoisaa, tuntuu, että opin yhdestä tunnista valtavasti.

Iltaisin olen ollut niin väsynyt, etten ole jaksanut tehdä muuta kuin maata sängyllä ja vaihtaa kuulumisia perheen kanssa. Kaikki on niin uutta ja koko ajan täytyy olla keskittyneenä, että varmasti ymmärtää kaiken oikein ja tietysti vieraan kielen käyttäminenkin on raskasta.. Ja tietenkin on kova ikävä kaikkia rakkaita Suomessa, mutta kuulemma ajan kanssa helpottaa:)
Me työskentelemme joka päivä, maanantaista perjantaihin aloitamme klo.7 aamulla ja lopetamme 5-6 aikoihin, riippuen siitä miten työt saadaan tehtyä. Viikonloppuna on lyhyemmät päivät.

Eilen kävimme taas Stoppelmarkt:ssa, tällä kertaa tutustumassa illan viettoon. Ihmisiä oli valtavasti ja paikka oli todella kaunis, kun huvipuistolaitteiden ja telttojen valot olivat päällä. Tanssimme ja vietimme mukavaa iltaa porukalla:)

Kuvia ei ole nyt enempää, koska työpäivän aikana ei ole aikaa niitä ottaa ja eilen illalla oli niin pimeää, etten puhelimella hyviä kuvia saanut.. Palaillaan!

1.Talli






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti