22. elokuuta 2013

"Front of the leg"

Olen päässyt nyt ratsastamaan tiistaina,eilen ja tänään. Ti ja eilen kaksi hevosta, tänään yhden. Kaikkein tärkeimmäksi on noussut kaksi asiaa: 1.hevosen täytyy koko ajan liikkua energisesti eteen ja 2.hevosen täytyy pysyä rentona&pyöreänä. On outoa, kun on tottunut ratsastamaan pieni liikkeisiä hevosia ja nyt ratsastan hevosia, joilla on valtava liike, joten tuntuu, että menen koko ajan eteenpäin, vaikka ajoittain Tanyan pitää muistuttaa, että enemmän enemmän.. Tanya on neuvonut jokaisen hevosen kanssa, hän ratsastaa aina samaan aikaan, mikä on kiva, koska opin huomattavasti enemmän, kun saan neuvoja.

Tiistaina ratsastin Max:lla (ensimmäinen hevonen, jolla ratsastin täällä). Se on vielä nuori, mutta liikkuu hyvin. Se tarvitsee kuitenkin tarvitsee vielä lisää voimaa ja notkeutta. Joten tein paljon väistöjä,taivutuksia ja temponmuutoksia. Kun se on notkeampi ja voimakkaampi, Tanya alkaa opettamaan sille vaihtoja ja muita "hienouksia". Max on oikein suloinen, hyvin yritteliäs ja rauhallinen:) Toisena hevosena minulla oli 4-vuotias tamma, Mare, joka ei ollut niin osaava. Sillä on ongelmia tuntuman kanssa, hän on kovin herkkä ja kulkee helposti liian lyhyenä. Hevosen selkä ja kaula on tutkittu, mutta syytä tähän ei löytynyt. Itse kuitenkin tykkäsin tästä kovasti, oli jotenkin niin "reppana", kun yritti ja yritti, muttei silti aivan osannut:) Todella kiva luonteinen! Eilen tämä hevonen kuitenkin lähti takaisin pellolle kasvamaan.

Eilen ratsastin uudestaan Max:n, joka olikin heti alusta asti jo hieman parempi. Liikkui pyöreämpänä ja rennommin. Jatkoin kuitenkin jumppauslinjalla ja tein paljon siirtymisiä ravin ja laukan sisällä. Näki kuulemma ja kyllä myös tunsin, että tänään Max liikkui paremmin! Tein lisäksi avoja ja kootussalaukassa voltteja, on niin ihana fiilis, kun saa ratsastaa noin hyvää hevosta.. Toisena hevosena oli Esky, myöskin vaiheessa oleva hieman vanhempi hevonen. Se on ollut vaikea (ja on edelleen haastava), mutta tullessaan Tanyalle, se ei päästänyt selkään ja vain säntäili ympäri kenttää. Nyt se on kuitenkin rauhoittunut, vaikkakin haluaa kulkea pitkänä (Tanyan sanoja lainatakseni: "pää täällä ja takajalat Kiinassa"). Sain kuitenkin ratsastettua sen, tosin mitään erikoista ei tehty, enimmäkseen pyörin ympyrällä ja tein siirtymisiä askellajien sisällä. Eskyä on ennen ratsastanut mies ja se on vedetty kangilla, joten voitte kuvitella millainen se on edestä.. Ja nyt jo kuulemma paljon parempi kuin mitä oli, kun se tuli tallille.. Huh.

Tänään ratsastin 4-vuotiaalla upealla, mutta ärsyttävällä (:D) orilla. Hän on siis todella todella ärsyttävä hoitaa ja taluttaa, kun yrittää koko ajan näykkiä ja lähteä omille teilleen.. Mutta ratsastaessa vau. Kevyt,pehmeä ja liikkuu upeasti. Se on rakenteeltaan kuin aikuinen hevonen ja tekee jo vaihdot,sulkutaivutukset jne.. Tietenkään sitä ei voi vielä rasittaa paljoa ja suurin osa esimerkiksi ravityöskentelystä tehdään keventäen. Se oli myös todella "tuhma", kun se tuli tallille, oli laittanut porukkaa sairaala kuntoon, eikä kukaan voinut ratsastaa sillä. Nyt se on parempi koko ajan. Ihan uskomaton hevonen, tuollaisen kun saisi..

Täällä kyllä tiedetään, miten hevosista saadaan parhaat puolet esiin ja miten koulutetaan hyviä kouluhevosia. Olen oppinut valtavasti, vaikken ole vielä paljoa ratsastanutkaan. Hevoset ovat niin hyviä ja ne liikkuvat kauniisti ja pehmeästi. Täällä se onkin tärkeää, että hevoset juuri liikkuvat rennosti,pehmeästi ja koko ajan pohkeen edessä. Olisi kiva saada kuvia ratsastuksesta, mutta täällä kaikki ovat niin kiireisiä, ettei siihen ole mahdollisuutta:( Toisaalta tuntuu, että itken jo verta valmiiksi, kun Suomessa minulla sitten ei ole tälläisiä hevosia käytettävissä:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti