14. syyskuuta 2013

Things I miss

Olen ollut tänään tasan kuukauden täällä Saksassa, joten sen kunniaksi kerron asioita, joita kaipaan Suomesta! Idean sain, kun työkaverini tätä tänään kysyi. En nyt listaa tähän läheisiäni, perhettä ja muita, joita minulla on tietenkin hirmuinen ikävä, eli tässä tulee nyt vain asioita:)

Ruisleipä, onneksi saan sitä ensi viikon torstaina, kun Laura tulee tänne! Täällä oleva ruisleipä ei ole yhtään sellaista oikeaa ruisleipää.. Olen tottunut aina aamuisin syömään ruisleipää ja nyt joudun syömään paahtoleipää, sämpylöitä ja muita leipiä, joita kotona syön joskus.. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että täällä on ihania sämpylöitä, joita saa ostettua suoraan leipomosta:)

Sauna, arvasin jo etukäteen, että saunaa tulee ikävä! Rakastan saunomista, varsinkin syksyisin ja talvisin, viime talvena yksi viikko kävin joka päivä saunassa, haha.

Suihku, ja kyllä, minulla on täällä suihku, mutta kaipaan kunnon suihkua, josta tulee vettä kunnolla! En tiedä miksi, mutta täällä suurimmassa osassa paikoissa vesi tulee toivottoman hitaasti hanoista ja suihkuista.. On äärettömän ärsyttävää saada ensin hiukset edes kastumaan ja sitten yrittää pestä saippuat pois.. Pitäisi varmaan ostaa suihkukoppi.. :D

Autolla ajaminen, en ole koko tänä aikana ajanut autolla ja on ikävä sitä, että voi ajella ympäriinsä ja popittaa hyvää musiikkia!

Laittautuminen, täällä asut vaihtelevat välillä tallivaatteet-yöpuku, joten on ihanaa, kun joinakin päivinä saa pukea jotain muutakin,vähän meikata ja laittaa hiuksia! Kotona tuli useammin käytyä vielä töiden ja tallin jälkeen jossakin, mutta täällä suurin osa vapaa-ajasta kuluu kuitenkin kämpässä, mutta joskus jos Juulin kanssa jaksamme ja kerkeämme, saatamme kauppaan vaihtaa farkut ja tennarit;)


On hassua, kun täällä päivät ovat aikalailla samanlaisia, niin ei aina muista mikä päivä tänään on.. Ihmettelin äsken, kun facebook ja instagram olivat täyttyneet bilepäivityksistä ja -kuvista, koska muistin, että olisi torstai.. Mietin pääni puhki, että miksi kaikki ovat menossa torstaina juhlimaan, kunnes katsoin kalenteria ja totesin, että tänäänhän onkin lauantai! Tänään minulla oli muutenkin kiireinen päivä, tallitöiden lisäksi juoksutin kolme ja ratsastin kolme hevosta, mutta kerkesin kuin kerkesinkin tehdä kaiken ajoissa. On mukavaa, kun on alkanut jo aika hyvin oppia miten täällä asiat tehdään ja missä mitäkin säilytetään, mutta hieman on surullinen olo, kun olen täällä enää ensi sunnuntaihin, joten kohta joudun taas opettelemaan kaikki asiat uudestaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja kotiutumaan uuteen paikkaan. Se on yllättävän rankkaa! Mutta positiivisella asenteella pääsee pitkälle, joten hyvin avoimin mielin olen lähdössä taas uutta kohti. Ja toisaalta koen olevani onnekas, koska näen erilaisia paikkoja ja tutustun moniin erilaisiin ihmisiin:)




1 kommentti: